ETUSIVUME OLEMMEAJANKOHTAISTAPALVELUTLINKITOTA YHTEYTTÄ
Työväen Arkisto
         
 

 

PALVELUT:

Työväen ArkistoMUISTITIETO

Työväen ArkistoKOKOELMAT

Työväen ArkistoMUISTITIETOKERUUT

Työväen ArkistoMITEN MUISTELLA JA
LUOVUTTAA MUISTITIETOA

Työväen ArkistoARKISTOT

Työväen ArkistoKUVAT

Työväen ArkistoTUTKIJAPALVELU

Työväen ArkistoAINEISTON LUOVUTTAMINEN

Työväen ArkistoARKISTOKURSSIT

Työväen ArkistoHINNASTO

Työväen ArkistoVIITTAUSOHJE

 

MUISTITIEDON LÄHTEILLÄ

Arkistomme yhteydessä toimiva Työväen Muistitietotoimikunta kerää ja tallentaa muisti- ja kertomatietoa, sekä palvelee muistitiedon kysyjiä. Kokoelman muistelmat ja haastattelut tarjoavat mahdollisuuden tarkastella yksittäisen ihmisen maailmankuvaa; miten työntekijä on kokenut työväen yhteisöllisyyden.

Työväen Muistitietotoimikunta on Työväen Arkiston yhteydessä toimiva muisti- ja kertomatietoa kokoava arkisto. Toimikunta perustettiin vuonna 1960 Työväen Sivistysliiton alaiseksi perinneryhmäksi. Perustajina oli tutkijoita, työväen toimihenkilöitä, työnantajien edustaja sekä pankinjohtaja Mauno Koivisto. Tavoitteena oli kerätä virallisen opetus- ja arkistolaitoksen torjumaa tietoa vuoden 1918 kansalaissodasta sekä työväen henkisestä perinteestä ja kulttuurista.

Toimikunnan kertoma-aineisto on työväen sisäisen yhteenkuuluvuuden lähtökohdasta kirjoitettua, useimmiten poliittisesti aktiivisten ihmisten elämäkertamuistelmia ja haastatteluita. Kokoelmat tarjoavat mahdollisuuden tarkastella lähemmin yksittäisten henkilöiden maailmankuvaa; mitä he ovat kokeneet ja mitä suomalainen työväen yhteisöllisyys on ollut. Työväen Muistitietotoimikunta pyrkii olemaan ns. tavallisen ihmisen arjen sekä vallankäytön kertomatietoa kokoava muistitietoarkisto.

Kokoelman tiedollisen ytimen muodostaa muistitietosidoksiksi järjestetyt n. 10.000 muistitietokeräelmää, joita täydentää liitekansioiksi järjestetty muu kirjallinen aineisto. Suurin yksittäinen aihekokoelma on kansalaissodan hävinneen punaisen puolen vuosien 1917-1918 muistot. Se on ainutlaatuinen kuvaus sodan hävinneen osapuolen kohtalosta. Muistitietotoimikunnan kokoelmat ovat tutkimuskäyttöä varten kaikille avoimet.


 
 
 

KUMPPANEITAMME.

> Arjenhistoria
> Työväenliikkeen kirjasto
> Werstas

 

TULE KÄYMÄÄN.

Olemme täällä sinua varten. Tarkat yhteystietomme löydät täältä.
[ Yhteystiedot ]

 

OIKOTIET.

Hinnasto
Arkisto-opas (PDF)
Viittausohje

 

  Sweden UK © 2012 Työväen Arkisto | Sörnäisten rantatie 25 2. krs, 00500 Helsinki | puhelin: 09-7743 110 | info@tyark.fi